PowerPoint presentatie geven? Maak gebruik van een

PowerPoint presentatie geven? Maak gebruik van een

Je gaat een presentatie geven aan een belangrijke klant, of het is zelfs een die nog geen klant is. Het is dan heel belangrijk dat de presentatie goed verloopt. En alles wat hier aan vast zit, is meer dan je denkt. Het kan zomaar het verschil zijn tussen een deal sluiten of juist niet.

Tijdens je presentatie wil jij graag duidelijk overbrengen waar jij en het bedrijf voor staat. Professioneel vertellen over je dienst en of product zodat de kijken in de neiging komt om het te willen kopen. En dan is een rommelige PowerPoint template niet echt iets dat helpt. Het brengt je meteen naar beneden en zo sta je al met minder aandacht voor het publiek.

Er zijn dus meerdere onderdelen waarom de template er goed uit moet zien. En hier onder zie je nog meer punten waarom. En meteen hoe je er voor kan zorgen dat je het dus goed kan maken.

Waarom een template er goed uit moet zien

Het is het grootste onderdeel van wat je mee hebt tijdens je presentatie, naast het feit dat jij goed moet kunnen spreken. Maar de PowerPoint op de achtergrond is een groot beeld achter je. En hier kan jij gebruik van maken. Want het moet niet alleen mooi zijn voor degene naar wie je presenteert. Maar ook jij kan er veel nut van hebben.

Denk er bijvoorbeeld aan dat je iets wilt laten zien zoals, het product, een mogelijke kans of gewoon statistieken van gegevens. Deze kan je het beste laten zien op het grote scherm. En dit is veel beter dan een papieren grafiek meenemen die je overhandigt om het te kunnen laten zien. Hij of zij wordt afgeleid en kijkt niet meer naar wat jij zegt.

Verder is het eigenlijk een soort spiekbriefje waar jij op kan terug kijken wat er ook alweer gezegd moest worden. Met bullet-points bijvoorbeeld is het duidelijk voor jou en voor de kijker waar het over moet gaan.

Als iedereen dezelfde template gebruikt, komt het hele bedrijf als een geheel over. Iedereen werkt met dezelfde stijl en brengt zo dus structuur over. Een template PowerPoint is makkelijk te kiezen aangezien er een ruime keuze is. Deze kan je ook nog is aanpassen op je eigen bedrijf.

Het maken van de template

Het is hartstikke makkelijk om een standaard template te gebruiken die al in het systeem staan. Maar dit past niet altijd in de stijl van het bedrijf. De kleuren alleen al is een groot onderdeel. Je huisstijl kan je makkelijk verwerken door de achtergrond, plaatjes of andere delen in de PowerPoint aan te passen op jouw huisstijl kleuren.

Verder moet alles hetzelfde zijn. Niet per se de tekst die er in staat. Maar zeker wel de lay-out. Het kan niet zo zijn dat de ene dia anders is ingericht dan de volgende. Zo komt het rommelig over.

Ben je nou totaal niet handig in het maken hier van? Dan is een PowerPoint template laten maken wat voor jou. Je weet zeker dat het er altijd goed uit ziet, en jij kan zelf inbrengen wat je er in wilt terug zien.

Bron: pptsolutions.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =