Hoe kan je jouw bedrijf nog beter structureren?

Een bedrijf structureren heeft natuurlijk voor een groot gedeelte met een planning te maken. Niet iedereen is goed in het maken van een planning. Toch zijn er een aantal simpele stappen die je kunt volgen voor het maken van een planning. Daarom kun je hier alles vinden wat je moet weten over het maken van een goede planning en daarbij het vinden van de juiste structuur in je bedrijf. Ook kun je hier natuurlijk vinden hoe je een goede taakverdeling voor de werknemers kan maken binnen een bedrijf.

Hoe kun je een goede planning maken?

Binnen een bedrijf moet er natuurlijk een goede planning zijn. Zonder goede planning kun je geen structuur vinden. Om een goede planning te maken, moet je natuurlijk eerst weten wat iedereen moet doen. Als je een taakverdeling gemaakt hebt, kun je overgaan naar het verdelen van tijd per taak. Dit komt er eigenlijk op neer dat je iedereen precies de tijd geeft die ze nodig hebben en niet meer. Want als ze meer tijd hebben dan nodig is, dan gaan mensen stilstaan of minder hard werken. Dit maakt de kans dat iemand ergens mee vast loopt ook veel groter en dit wil je niet meer hebben. Daarom hoef je nooit extra tijd uit te delen tenzij er speciale redenen zijn waardoor een taak niet voltooid kan worden. 

Hoe maak je een taakverdeling?

Een taakverdeling maken komt neer op waar mensen goed in zijn en wat mensen leuk vinden om te doen. Wanneer mensen iets doen waar ze goed in zijn, dan halen ze namelijk voldoening uit hun werk. En als ze iets leuk vinden om te doen, dan gaan ze beter hun best doen op deze taak. Daarom leiden deze twee dingen tot sneller werken. En dit betekent dat je meer af kan maken in dezelfde tijd als voorheen. Dit betekent dus ook dat je je werknemers relatief goed moet leren kennen voordat je echt een perfecte planning kan maken. Gelukkig zijn mensen erg goed in het aangeven van wat ze wel en niet leuk vinden. Planning en control cyclus kan helpen bij het maken van een goede planning en taakverdeling zodat je geen vastlopende werknemers meer kan hebben en de genoemde punten goed kan verwerken in de planning. 

Hoe kun je er voor zorgen dan mensen hun werk goed blijven doen?

Je wilt natuurlijk ook dat mensen hun werk goed blijven doen en volgens de regels. Anders kunnen er namelijk ongelukken gebeuren en dit wil niemand natuurlijk. Ook kun je natuurlijk goede controles hebben zoals verbijzonderde interne controles. Interne controles zorgen ervoor dat mensen hun werk goed en volgens de regels blijven doen, maar te veel controles uitvoeren zorgt er natuurlijk voor dat mensen het gevoel krijgen dat er geen vertrouwen is en dit is ook niet de bedoeling. Daarom kun je het beste de controles niet te vaak uitvoeren en als het gebeurt, ze meestal wel aankondigen. Dit laat zien dat je je werknemers vertrouwt. En dit is natuurlijk erg belangrijk. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − tien =