Blog

3 tips voor jouw business blog

3 tips voor jouw business blog

Als ZZP’er wil jij je kennis graag met anderen delen. Je wil laten zien welke expertise je hebt, hoe je dit hebt ingezet voor je klanten en hoe anderen met jouw kennis of tips aan de slag kunnen gaan. Maar hoe zet je nou een…

PowerPoint presentatie geven? Maak gebruik van een

PowerPoint presentatie geven? Maak gebruik van een

Je gaat een presentatie geven aan een belangrijke klant, of het is zelfs een die nog geen klant is. Het is dan heel belangrijk dat de presentatie goed verloopt. En alles wat hier aan vast zit, is meer dan je denkt. Het kan zomaar het…

Logo ontwerpen trends voor 2020

Logo ontwerpen trends voor 2020

Elk jaar brengt weer nieuwe trend met zich mee. Ook op het gebied van grafisch ontwerp en logo design. Nu kun je natuurlijk niet elk jaar een nieuw logo laten ontwerpen, dat is niet handig voor de herkenbaarheid. Maar als je nu net een nieuw logo nodig hebt, dan kan het geen kwaad om te kijken wat de nieuwste trends op het gebied van logo design in 2020 zijn.

Minder is meer

Een van de belangrijkste trends in logo design is minimalisme. Deze trend was al een beetje in opkomst, maar ook dit jaar zien we dat minder meer is. Logo’s worden versimpeld en er wordt meer gebruik gemaakt van simpele lijnen en geometrische vormen. Dat komt deels door een trend die we overal terugzien, bijvoorbeeld het downsizen in woontrends. De verschuiving naar minimalisme komt ook doordat we steeds meer onze smartphone gebruiken. Een smartphone heeft een kleiner scherm dan een computer, en niet elke smartphone is gelijk. Websites zijn daarom responsive en passen zich aan de schermgrootte van jouw device aan. En ook de logo’s moeten responsive zijn. Een eenvoudig logo is makkelijker responsive te maken dan een logo met allerlei toeters en bellen.

Terug in de tijd

Opvallend is dat de andere grote trend juist bijna tegenovergesteld is aan het minimalisme. De andere grote trend van 2020 in logo design is namelijk retro. Hierbij moet je denken aan bonte kleuren, een ‘vintage’ of versleten look, en handgeschreven letters. Deze trend zie je ook op andere plaatsen dan alleen bij het grafisch ontwerpen terugkomen. De retro trend wordt beïnvloed door de toenemende interesse in ambachten zoals bierbrouwen en worsten maken. Maar ook de eco-trend en de toenemende vraag naar duurzame producten vragen om een warme en authentieke stijl dan het minimalisme. 

Bestaande logo’s aanpassen

Als je eenmaal een logo hebt ga je niet ieder jaar weer een ander logo laten ontwerpen. Maar alhoewel logo’s toch vaak jaren achtereen hetzelfde blijven, zie je dat bestaande logo’s wel degelijk worden beïnvloed door nieuwe trends. Het logo van Shell bijvoorbeeld heeft door de jaren een aantal veranderingen ondergaan zonder dat de herkenbaarheid eronder lijdt. In het geval van Shell worden de kleuren en de vormen van het logo elk jaar minimaal aangepast om de overgang onopgemerkt te laten plaatsvinden. Als je dus je logo een opfrisbeurt wil geven, doe dat dan stapsgewijs en maak geen radicale veranderingen.

Hoe efficiënt de beste vacatures Zwolle vinden?

Hoe efficiënt de beste vacatures Zwolle vinden?

Ben jij iemand die reeds enige tijd zonder werk zit? Is de tijd nu aangebroken om daar concreet actie tegen te gaan ondernemen? In dat geval spreekt het voor zich dat je, je als inwoner van Zwolle in eerste instantie even zal willen verdiepen in…

Wil je tekstschrijver worden?

Wil je tekstschrijver worden?

Als je tekstschrijver wil worden is het handig dat je weet wat er van je verwacht wordt. Een tekstschrijver is iemand die zich bezighoudt met het schrijven van teksten voor bepaalde doeleinden. Die doeleinden kunnen bijvoorbeeld informatief of overtuigend zijn, denk hierbij aan een stuk…

Wat is het data gedreven Google AdWords attributiemodel?

Wat is het data gedreven Google AdWords attributiemodel?

Google Ads, voorheen Google AdWords genoemd, is waarschijnlijk dé favoriete tool van de meeste online marketeers. Met behulp van deze tool kun je eenvoudig advertenties aanmaken die op Google getoond worden. Daarnaast is het ook mogelijk om de advertenties op een groot netwerk van sites te plaatsen, doordat veel websites betaald krijgen voor hun advertenties. Google heeft dit allemaal erg toegankelijk gemaakt. Omdat de Google zoekmachine ook dé populairste zoekmachine is, is het geen slecht idee om op dit platform te adverteren. Google probeert dit eenvoudig te maken door middel van Google Ads. Toch behalen ervaren marketingbureaus veel betere resultaten dan ondernemers die minder ervaring hebben. Een goede marketeer zal de advertenties en de doelgroep namelijk goed analyseren. veel mensen kiezen daarom voor een data gedreven Google AdWords

De verschillende attributiemodellen van Google Ads

Google Ads heeft verschillende attributiemodellen. Het meest bekende attributiemodel is het last-click Google Ads model. Bij dit model wordt er waarde toegekend aan de advertentie die een bezoeker als laatste heeft geklikt. Het systeem zal op deze manier dus geen rekening houden met eventuele andere advertenties die ook aan de conversie bijdragen. Dit is niet altijd het meest effectieve systeem, omdat er vaak een heel proces plaatsvindt voordat er een conversie gedaan wordt. De kans is ontzettend groot dat advertenties die iemand hiervoor heeft gezien uiteindelijk ook tot de conversie hebben geleid. Het is dus zonde als er geen waarde aan deze advertenties wordt toegekend.

Het probleem van het last-click attributiemodel is dat advertenties die wel bijdragen aan de conversie, maar waar niet als laatste op geklikt wordt, als waardeloos beschouwd worden. Uiteindelijk zullen deze advertenties dus gestopt worden, waardoor de campagne in zijn geheel minder effectief wordt. Dit is zonde en daarom kiezen steeds meer mensen voor het data gedreven Google AdWords attributiemodel.

Data gedreven Google AdWords

Het data gedreven Google Adwords is een van de betere attributiemodellen. Het is geen slecht idee om je Google Ads attributiemodel aan te passen naar dit model. Op deze manier wordt er namelijk ook waarde toegekend aan andere advertenties die aan de conversie bijdragen. Hierdoor kun je de waarde van iedere advertentie nauwkeurig inschatten en worden er geen effectieve campagnes stopgezet.

Veel bedrijven kiezen ervoor om Google Ads helemaal uit te besteden. Dit omdat een expert doorgaans betere resultaten zal behalen. Kies jij er ook voor om je campagnes uit te besteden? Ook als jij je campagnes uitbesteedt of wilt gaan uitbesteden, is het aan te raden om het attributiemodel te laten wijzigen in Google Ads. Het is dan ook verstandig om dit eens goed met de persoon die je campagnes verzorgt te overleggen. Wanneer je met een professionele partij te maken hebt, zal deze partij goed kunnen inschatten welk attributiemodel voor jou het beste werkt.

Houd er wel rekening mee dat je niet direct aan het data gedreven Google AdWords kunt beginnen. Google Ads dient eerst over voldoende informatie te beschikken. Wanneer je pas begonnen bent met adverteren, is dit meestal niet het geval.

Werken in Barneveld

Werken in Barneveld

Hee allemaal! Welkom bij deze zakelijke blog. In deze blog ga ik het hebben over werk. Maar niet zomaar werk, maar werken in Barneveld. Veel van onze lezers wonen in Barneveld en omstreken. Daarom heb ik gekozen om mijzelf eens te verdiepen in Barneveld, wat…

Fotografeer jij al met een drone?

Fotografeer jij al met een drone?

Fotografeer jij al met een drone? Het is dé trend op het gebied van fotografie: fotografeer jij al met de hulp van een drone? Fotograferen met een drone Je dacht alles wel in huis te hebben om hele aardige plaatjes te schieten? Goede camera, verschillende…

Zo schrijf je een pakkende vacaturetekst

Zo schrijf je een pakkende vacaturetekst

Het werven van nieuwe werknemers begint voor veel bedrijven met het schrijven van een vacature. Je wilt hiermee natuurlijk zo veel mogelijk mensen binnenhalen. Het schrijven van een goede vacaturetekst kan nog best lastig zijn. Je moet voldoende informatie geven, maar het moet niet saai worden. Ook is het belangrijk dat jouw vacature opvalt tussen de duizenden andere vacatures die zich online bevinden. Wanneer jij een vacature schuldhulpverlening online zet, wil je dat mensen die naar iets soortgelijks zoeken, direct die van jou kunnen vinden. Dit artikel geeft een aantal tips voor het schrijven van een goede vacaturetekst. 

Zorg voor een pakkende intro

Het is belangrijk om gelijk de aandacht van de lezer te pakken. Misschien heeft diegene ondertussen al tientallen andere vacatures te zien gekregen en heeft diegene geen zin meer om alle vacatures helemaal door te lezen. Wanneer jij met de introductie al de aandacht weet te pakken, is de kans groot dat de lezer de hele vacature doorneemt. Vertel hierin bijvoorbeeld waar je bedrijf voor staat, hoe een werkdag eruitziet en hoe de sfeer binnen het bedrijf is.

Ken je doelgroep

De tweede tip is om altijd in je achterhoofd te houden voor wie je dit schrijft. Wanneer je een vacature apothekersassistent opstelt, gebruik je andere woorden dan wanneer je een vacature voor een advocaat opstelt. Er valt ook onderscheid te maken in verschillende leeftijdsgroepen. Mensen van onder de dertig hebben misschien andere motieven om ergens te gaan werken dan mensen die al wat meer op leeftijd zijn.

Doorbreek het taboe op salaris

In bijna geen enkele vacature is te lezen wat het brutosalaris is welke bij deze baan hoort. Toch is een goed salaris al jarenlang de doorslaggevende factor voor mensen wanneer zij over een baan twijfelen. Wanneer jij het salaris benoemt in je vacaturetekst, onderscheid je je meteen van bijna alle andere vacatures die er online te vinden zijn.

Voorkom spelfouten

De laatste tip is om te voorkomen dat er spelfouten in je tekst staan. Meer dan de helft van alle werkzoekenden stoort zich aan spelfouten in een tekst. Het grootste deel van de hoogopgeleiden twijfelt zelfs om een zakelijke relatie aan te gaan met een bedrijf welke spelfouten maakt in het Nederlands.

Vijf redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor EPDM

Vijf redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor EPDM

Als het gaat om dakbedekking hoor je steeds vaker de term EPDM. Waar staat dit voor? En waarom kiezen steeds meer mensen voor deze soort dakbedekking? EPDM Om te begrijpen waarom steeds meer mensen kiezen voor EPDM is het belangrijk om te weten wat dit…