Blog

Het vinden van de juiste naam voor jouw bedrijf

Het vinden van de juiste naam voor jouw bedrijf

Het opstarten van je eigen bedrijf is spannend. Er komen veel dingen kijken bij het realiseren van je eigen zaak. Je denkt na over je product of dienst en de doelgroep die je wilt bereiken. Wanneer je weet wat je gaat doen, waarom je het 

3 tips voor jouw business blog

3 tips voor jouw business blog

Als ZZP’er wil jij je kennis graag met anderen delen. Je wil laten zien welke expertise je hebt, hoe je dit hebt ingezet voor je klanten en hoe anderen met jouw kennis of tips aan de slag kunnen gaan. Maar hoe zet je nou een 

PowerPoint presentatie geven? Maak gebruik van een

PowerPoint presentatie geven? Maak gebruik van een

Je gaat een presentatie geven aan een belangrijke klant, of het is zelfs een die nog geen klant is. Het is dan heel belangrijk dat de presentatie goed verloopt. En alles wat hier aan vast zit, is meer dan je denkt. Het kan zomaar het verschil zijn tussen een deal sluiten of juist niet.

Tijdens je presentatie wil jij graag duidelijk overbrengen waar jij en het bedrijf voor staat. Professioneel vertellen over je dienst en of product zodat de kijken in de neiging komt om het te willen kopen. En dan is een rommelige PowerPoint template niet echt iets dat helpt. Het brengt je meteen naar beneden en zo sta je al met minder aandacht voor het publiek.

Er zijn dus meerdere onderdelen waarom de template er goed uit moet zien. En hier onder zie je nog meer punten waarom. En meteen hoe je er voor kan zorgen dat je het dus goed kan maken.

Waarom een template er goed uit moet zien

Het is het grootste onderdeel van wat je mee hebt tijdens je presentatie, naast het feit dat jij goed moet kunnen spreken. Maar de PowerPoint op de achtergrond is een groot beeld achter je. En hier kan jij gebruik van maken. Want het moet niet alleen mooi zijn voor degene naar wie je presenteert. Maar ook jij kan er veel nut van hebben.

Denk er bijvoorbeeld aan dat je iets wilt laten zien zoals, het product, een mogelijke kans of gewoon statistieken van gegevens. Deze kan je het beste laten zien op het grote scherm. En dit is veel beter dan een papieren grafiek meenemen die je overhandigt om het te kunnen laten zien. Hij of zij wordt afgeleid en kijkt niet meer naar wat jij zegt.

Verder is het eigenlijk een soort spiekbriefje waar jij op kan terug kijken wat er ook alweer gezegd moest worden. Met bullet-points bijvoorbeeld is het duidelijk voor jou en voor de kijker waar het over moet gaan.

Als iedereen dezelfde template gebruikt, komt het hele bedrijf als een geheel over. Iedereen werkt met dezelfde stijl en brengt zo dus structuur over. Een template PowerPoint is makkelijk te kiezen aangezien er een ruime keuze is. Deze kan je ook nog is aanpassen op je eigen bedrijf.

Het maken van de template

Het is hartstikke makkelijk om een standaard template te gebruiken die al in het systeem staan. Maar dit past niet altijd in de stijl van het bedrijf. De kleuren alleen al is een groot onderdeel. Je huisstijl kan je makkelijk verwerken door de achtergrond, plaatjes of andere delen in de PowerPoint aan te passen op jouw huisstijl kleuren.

Verder moet alles hetzelfde zijn. Niet per se de tekst die er in staat. Maar zeker wel de lay-out. Het kan niet zo zijn dat de ene dia anders is ingericht dan de volgende. Zo komt het rommelig over.

Ben je nou totaal niet handig in het maken hier van? Dan is een PowerPoint template laten maken wat voor jou. Je weet zeker dat het er altijd goed uit ziet, en jij kan zelf inbrengen wat je er in wilt terug zien.

Bron: pptsolutions.nl

Logo ontwerpen trends voor 2020

Logo ontwerpen trends voor 2020

Elk jaar brengt weer nieuwe trend met zich mee. Ook op het gebied van grafisch ontwerp en logo design. Nu kun je natuurlijk niet elk jaar een nieuw logo laten ontwerpen, dat is niet handig voor de herkenbaarheid. Maar als je nu net een nieuw 

Hoe efficiënt de beste vacatures Zwolle vinden?

Hoe efficiënt de beste vacatures Zwolle vinden?

Ben jij iemand die reeds enige tijd zonder werk zit? Is de tijd nu aangebroken om daar concreet actie tegen te gaan ondernemen? In dat geval spreekt het voor zich dat je, je als inwoner van Zwolle in eerste instantie even zal willen verdiepen in 

Wil je tekstschrijver worden?

Wil je tekstschrijver worden?

Als je tekstschrijver wil worden is het handig dat je weet wat er van je verwacht wordt. Een tekstschrijver is iemand die zich bezighoudt met het schrijven van teksten voor bepaalde doeleinden. Die doeleinden kunnen bijvoorbeeld informatief of overtuigend zijn, denk hierbij aan een stuk tekst over verschillende soorten vlinders of een stuk tekst om de lezer ervan te overtuigen te kiezen voor jouw tekstbureau.

Wat moet je kunnen als tekstschrijver?

Een ervaren freelance tekstschrijver werkt met woorden, foutloos Nederlands schrijven is daarom toch wel essentieel. Kennis van grammatica en spelling uiteraard ook. De meeste tekstschrijvers hebben schrijven voor allerlei verschillende opdrachtgevers en krijgen de meest uiteenlopende opdrachten binnen. Een brede algemene kennis is daarom handig. Het verrichten van onderzoek behoort ook tot je taken, je kan niet alles weten en daarom moet op onderzoek uit gaan om de nodig kennis te vergaren zodat je je werk kan doen.

Inlevingsvermogen

Teksten hebben tal van verschillende onderwerpen en doelstellingen en daarmee ook allerlei verschillende doelgroepen. Je kunnen inleven in verschillende doelgroepen zorgt ervoor dat je je werk als tekstschrijver beter kan doen. Als je weet wat de doelgroep interessant en belangrijk vindt schrijf je eerder teksten die hen aanspreken. Ook zijn er verschillen in hoe je een tekst opstelt of welke woorden je gebruikt, oudere notarissen gebruiken andere woorden dan jonge moeders.

Kennis van het internet

Om goede teksten voor op het internet te kunnen schrijven is het van belang om kennis te hebben van het SEO schrijven. Dit is een afkorting die staat voor Search Engine Optimization. Dit houdt in dat teksten zo worden geschreven dat een zoekmachine ze snel vindt en daarmee hoger plaatst bij de zoekresultaten. Kennis van de werking van zoekmachines en het schrijven van SEO teksten is dus een must, het bijhouden van de ontwikkelingen op deze gebieden dus ook.

Wat zijn de voordelen van werken als tekstschrijver?

Veel tekstschrijvers werken als zelfstandige en hebben daarmee de voordelen die iedere zelfstandige heeft, je kiest je eigen opdrachten en werkt vaak wanneer en waar jij wil. Maar er zijn ook zat functies binnen bedrijven als tekstschrijver waarbij je alle voordelen van loondienst hebt. Als tekstschrijver kan je heel veel van je creativiteit kwijt in je werk en voor velen is het schrijven een echte passie waardoor het eigenlijk helemaal niet voelt als werken. Daarnaast is de afwisseling van opdrachten en onderwerpen hartstikke leerzaam, zo steek je er zelf ook nog wat van op.

Wat is het data gedreven Google AdWords attributiemodel?

Wat is het data gedreven Google AdWords attributiemodel?

Google Ads, voorheen Google AdWords genoemd, is waarschijnlijk dé favoriete tool van de meeste online marketeers. Met behulp van deze tool kun je eenvoudig advertenties aanmaken die op Google getoond worden. Daarnaast is het ook mogelijk om de advertenties op een groot netwerk van sites 

Werken in Barneveld

Werken in Barneveld

Hee allemaal! Welkom bij deze zakelijke blog. In deze blog ga ik het hebben over werk. Maar niet zomaar werk, maar werken in Barneveld. Veel van onze lezers wonen in Barneveld en omstreken. Daarom heb ik gekozen om mijzelf eens te verdiepen in Barneveld, wat 

Fotografeer jij al met een drone?

Fotografeer jij al met een drone?

Fotografeer jij al met een drone?

Het is dé trend op het gebied van fotografie: fotografeer jij al met de hulp van een drone?

Fotograferen met een drone

Je dacht alles wel in huis te hebben om hele aardige plaatjes te schieten? Goede camera, verschillende lenzen. Misschien wel wat extra belichting, een statief. Meer heb je niet nodig, toch?

Dat ligt eraan. Voor veel mensen is deze uitrusting inderdaad genoeg om de plaatjes te kunnen schieten die zij in gedachten hebben. Veel andere fotografen zijn echter aangestoken met het ‘drone-virus’. De jaloersmakende beelden van tal van fotografen die al met een vliegende camera in de weer zijn zorgen ervoor dat steeds meer mensen besluiten dat er voor hen ook maar één ding op zit: de lucht in.

Populair

Hoe komt het toch, dat drones opeens zo populair zijn geworden? Daar zijn verschillende redenen voor te noemen. Ten eerste is het de prijs, die steeds beter te doen wordt. De DJ Spark Drone bijvoorbeeld is een model dat veel amateurfotografen zich al snel kunnen veroorloven. Ook de techniek helpt een handje. Waar werken met drones vroeger een lastig karwei kon zijn, alleen geschikt voor specialisten, zijn de techniek en de besturing zodanig verbeterd dat ook een amateur er al snel mee uit de voeten kan. Veel drones zijn zelfs te besturen via een app op de smartphone, het kan haast niet makkelijker.

Het helpt voor de populariteit natuurlijk ook mee dat er via platforms als Instagram steeds meer luchtfoto’s worden gedeeld en er ook op YouTube en op tv steeds vaker beelden vanuit de lucht te zien zijn. Jaloersmakende beelden, veelal, beelden waarbij je denkt: die wil ik ook kunnen maken!

Kies de juiste

Heb je besloten dat ook jij niet zonder dit bijzondere speeltje kan? Wil je ook prachtige beelden schieten vanuit de lucht? Zorg dan dat je genoeg informatie inwint, zodat je het voor jou meest geschikte model kunt kiezen.

Wil je er professioneel mee aan de slag? Investeer dan in een goed exemplaar, eentje waarmee je de beelden kunt schieten die je in gedachten hebt. Dat is even een flinke uitgave, maar dat is beter dan een wat goedkoper model aanschaffen en vervolgens teleurgesteld zijn over de resultaten.

Wil je een model dat makkelijk mee te nemen is? Kies dan geen hele grote, maar ga bijvoorbeeld voor een DJ Spark Drone, een compact exemplaar dat je zo in je tas stopt. Ideaal als je tijdens een leuk dagje weg ook nog wat beelden vanuit de lucht wilt schieten.

Zo schrijf je een pakkende vacaturetekst

Zo schrijf je een pakkende vacaturetekst

Het werven van nieuwe werknemers begint voor veel bedrijven met het schrijven van een vacature. Je wilt hiermee natuurlijk zo veel mogelijk mensen binnenhalen. Het schrijven van een goede vacaturetekst kan nog best lastig zijn. Je moet voldoende informatie geven, maar het moet niet saai