Zo schrijf je een pakkende vacaturetekst

Zo schrijf je een pakkende vacaturetekst

Het werven van nieuwe werknemers begint voor veel bedrijven met het schrijven van een vacature. Je wilt hiermee natuurlijk zo veel mogelijk mensen binnenhalen. Het schrijven van een goede vacaturetekst kan nog best lastig zijn. Je moet voldoende informatie geven, maar het moet niet saai worden. Ook is het belangrijk dat jouw vacature opvalt tussen de duizenden andere vacatures die zich online bevinden. Wanneer jij een vacature schuldhulpverlening online zet, wil je dat mensen die naar iets soortgelijks zoeken, direct die van jou kunnen vinden. Dit artikel geeft een aantal tips voor het schrijven van een goede vacaturetekst. 

Zorg voor een pakkende intro

Het is belangrijk om gelijk de aandacht van de lezer te pakken. Misschien heeft diegene ondertussen al tientallen andere vacatures te zien gekregen en heeft diegene geen zin meer om alle vacatures helemaal door te lezen. Wanneer jij met de introductie al de aandacht weet te pakken, is de kans groot dat de lezer de hele vacature doorneemt. Vertel hierin bijvoorbeeld waar je bedrijf voor staat, hoe een werkdag eruitziet en hoe de sfeer binnen het bedrijf is.

Ken je doelgroep

De tweede tip is om altijd in je achterhoofd te houden voor wie je dit schrijft. Wanneer je een vacature apothekersassistent opstelt, gebruik je andere woorden dan wanneer je een vacature voor een advocaat opstelt. Er valt ook onderscheid te maken in verschillende leeftijdsgroepen. Mensen van onder de dertig hebben misschien andere motieven om ergens te gaan werken dan mensen die al wat meer op leeftijd zijn.

Doorbreek het taboe op salaris

In bijna geen enkele vacature is te lezen wat het brutosalaris is welke bij deze baan hoort. Toch is een goed salaris al jarenlang de doorslaggevende factor voor mensen wanneer zij over een baan twijfelen. Wanneer jij het salaris benoemt in je vacaturetekst, onderscheid je je meteen van bijna alle andere vacatures die er online te vinden zijn.

Voorkom spelfouten

De laatste tip is om te voorkomen dat er spelfouten in je tekst staan. Meer dan de helft van alle werkzoekenden stoort zich aan spelfouten in een tekst. Het grootste deel van de hoogopgeleiden twijfelt zelfs om een zakelijke relatie aan te gaan met een bedrijf welke spelfouten maakt in het Nederlands.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =