Fotografeer jij al met een drone?

Fotografeer jij al met een drone?

Het is dé trend op het gebied van fotografie: fotografeer jij al met de hulp van een drone?

Fotograferen met een drone

Je dacht alles wel in huis te hebben om hele aardige plaatjes te schieten? Goede camera, verschillende lenzen. Misschien wel wat extra belichting, een statief. Meer heb je niet nodig, toch?

Dat ligt eraan. Voor veel mensen is deze uitrusting inderdaad genoeg om de plaatjes te kunnen schieten die zij in gedachten hebben. Veel andere fotografen zijn echter aangestoken met het ‘drone-virus’. De jaloersmakende beelden van tal van fotografen die al met een vliegende camera in de weer zijn zorgen ervoor dat steeds meer mensen besluiten dat er voor hen ook maar één ding op zit: de lucht in.

Populair

Hoe komt het toch, dat drones opeens zo populair zijn geworden? Daar zijn verschillende redenen voor te noemen. Ten eerste is het de prijs, die steeds beter te doen wordt. De DJ Spark Drone bijvoorbeeld is een model dat veel amateurfotografen zich al snel kunnen veroorloven. Ook de techniek helpt een handje. Waar werken met drones vroeger een lastig karwei kon zijn, alleen geschikt voor specialisten, zijn de techniek en de besturing zodanig verbeterd dat ook een amateur er al snel mee uit de voeten kan. Veel drones zijn zelfs te besturen via een app op de smartphone, het kan haast niet makkelijker.

Het helpt voor de populariteit natuurlijk ook mee dat er via platforms als Instagram steeds meer luchtfoto’s worden gedeeld en er ook op YouTube en op tv steeds vaker beelden vanuit de lucht te zien zijn. Jaloersmakende beelden, veelal, beelden waarbij je denkt: die wil ik ook kunnen maken!

Kies de juiste

Heb je besloten dat ook jij niet zonder dit bijzondere speeltje kan? Wil je ook prachtige beelden schieten vanuit de lucht? Zorg dan dat je genoeg informatie inwint, zodat je het voor jou meest geschikte model kunt kiezen.

Wil je er professioneel mee aan de slag? Investeer dan in een goed exemplaar, eentje waarmee je de beelden kunt schieten die je in gedachten hebt. Dat is even een flinke uitgave, maar dat is beter dan een wat goedkoper model aanschaffen en vervolgens teleurgesteld zijn over de resultaten.

Wil je een model dat makkelijk mee te nemen is? Kies dan geen hele grote, maar ga bijvoorbeeld voor een DJ Spark Drone, een compact exemplaar dat je zo in je tas stopt. Ideaal als je tijdens een leuk dagje weg ook nog wat beelden vanuit de lucht wilt schieten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + 18 =