Vijf redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor EPDM

Vijf redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor EPDM

Als het gaat om dakbedekking hoor je steeds vaker de term EPDM. Waar staat dit voor? En waarom kiezen steeds meer mensen voor deze soort dakbedekking?

EPDM

Om te begrijpen waarom steeds meer mensen kiezen voor EPDM is het belangrijk om te weten wat dit nu eigenlijk is. Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer is een synthetisch rubber dat bekend staat om zijn elasticiteit, duurzaamheid en bestandheid tegen extreme condities. Klinkt als een logisch materiaal om te gebruiken op je dak!

UV-bestendigheid

Een belangrijke reden voor mensen om voor dit soort dakbedekking te kiezen is de UV-bestendigheid. Een dak staat voortdurend bloot aan uv-straling van de zon. Vooral in de zomer richt de zon zijn stralen volop op jouw platte dak, maar ook op momenten dat je hem niet ziet komt er uv-straling door de wolken heen. De traditionele dakbedekking, bitumen, kan hier slecht tegen en zal door deze straling steeds verder afbrokkelen en zijn oorspronkelijke eigenschappen verliezen. Als je kiest voor EPDM-folie heb je dit probleem niet, het is volledig UV-bestendig.

Het gaat lang mee

Een bitumen dak heeft door weersinvloeden zijn beste tijd wel gehad na een jaar of twintig. EPDM-folie gaat met gemak meer dan vijftig jaar mee. Het is iets duurder in aanschaf, maar door de langere levensduur verdien je dat met gemak terug. Ook zal je gedurende deze jaren een stuk minder kans hebben op lekkages, doordat er geen materiaal af zal brokkelen zoals bij bitumen gebeurt.

Milieuvriendelijk

Dit bijzondere folie houdt niet alleen je dak waterdicht, het is ook nog eens goed voor het milieu. Doordat het veel langer meegaat, maar ook doordat het nadat het van een dak is verwijderd weer verwerkt kan worden tot nieuwe grondstof. Helemaal circulair dus, en dat is precies waar we steeds vaker naar zoeken in bouwmaterialen.

Makkelijk te verwerken

Dakdekken is misschien geen klusje dat je snel zelf op zal pakken. Het is een lastig karwei, waarbij je ook nog eens met een brander aan de slag moet. Over het algemeen een beetje te lastig voor de doe-het-zelver, en potentieel gevaarlijk bovendien.

Koop je een EPDM pakket wordt opeens een heel ander verhaal. Met de folie precies op maat, het materiaal dun, elastisch en handelbaar en alle accessoires die je nodig hebt in het EPDM pakket meegeleverd wordt dakdekken opeens iet dat je zelf kunt doen.

Niet meer het dak op

Bij een bitumen dak is het raadzaam zeer regelmatig te controleren of er geen gaten aan het ontstaan zijn die lekkage kunnen geven. Bij een EPDM-dak hoef je je hier veel minder zorgen om te maken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 17 =