Wat is dropshipping?

Wat is dropshipping?

Misschien heb je er wel eens van gehoord of misschien zit je eraan te denken om met dropshipping te beginnen. Steeds veel meer mensen doen aan dropshipping. Het is erg handig, want je hoeft de producten die je wilt verkopen niet in te kopen en een voorraad bijhouden is ook niet nodig. Maar wat betekent dropshipping nou precies? Welke voordelen biedt het je? En waarom zou jij er mee moeten beginnen?

Wat is dropshipping

Dropshipping is een vorm van e-commerce, waarbij je de producten die je aanbiedt niet zelf op voorraad hoeft te hebben. Als iemand een product bij jouw webshop besteld, zal je het product niet zelf versturen, maar bestel je deze bij de fabrikant of een groothandel. Deze verstuurt het dan direct naar de klant. Je hebt dus eigenlijk helemaal geen fysiek contact met de producten die je verkoopt en je hoeft je ook geen zorgen te maken over de voorraad van deze producten en de verzending.
A

Voordelen

Een webshop met dropshipping kan je veel voordelen opleveren. Eentje daarvan is dat je bijna geen startkapitaal nodig hebt om de webshop te starten. Je hoeft namelijk geen producten in te kopen.

  • Geen voorraad

Als je de voorraad in eigen beheer hebt, zul je een plek moeten hebben waar je deze producten kunt opbergen. Als je aan dropshipping doet, hoef je zelf geen voorraad in te kopen.

  • Makkelijk beginnen

Je kunt als starter makkelijk een webshop met dropshipping beginnen. Je hebt bijna geen kapitaal nodig en je hebt geen voorraadkosten. Het enige wat je moet hebben is een betrouwbare website.

Maar er zijn ook nadelen

Dropshipping bied je niet alleen maar voordelen, er kleven ook een aantal nadelen aan. Je kunt namelijk bijna geen invloed uitoefenen op de klanttevredenheid. Als een klant een product besteld bij jouw webshop ben jij verantwoordelijk. Als er bij de groothandel iets mis gaat met de bestelling of de verzending langer duurt, houdt de klant jou verantwoordelijk. Er wordt geacht dat jij deze problemen oplost, maar dit kan niet altijd.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vijf =