3 redenen om een tekstschrijver in te huren

3 redenen om een tekstschrijver in te huren

Ben jij de eigenaar van een website of misschien wel een webshop? Dan weet je vast wel dat content ontzettend belangrijk is op het internet. En dan hebben we het over kwalitatief goede content, niet over iets wat je hebt gekopieerd en geplakt van internet. Maar waarom zou je een tekstschrijver inhuren? Je kunt het toch ook prima zelf? Je kunt het natuurlijk zelf doen, maar hoeveel tijd kost je dit? En weet je hoe je SEO-geoptimaliseerde teksten schrijft?

Google

We googlen allemaal wel eens wat. Als we op zoek zijn naar een nieuwe jas, googlen we dit eerst. Of als we willen weten wat we tegen de griep kunnen doen, googlen we het. Wist je dat er zo’n 40.000 zoekopdrachten per seconde uitgevoerd worden op Google? Het is dan ook belangrijk dat de teksten op jouw website goed scoren op Google. Als je website goed scoort, komen er namelijk meer bezoekers naar je website. Je moet rekening houden met titels, tussenkoppen, zoekwoorden, meta descriptions en nog veel meer. Als je hier geen verstand van hebt, kun je het beste een tekstschrijver inhuren. Deze weet hier namelijk alles van.

Een andere blik

Je weet zelf natuurlijk erg veel af van de producten of diensten die je verkoopt. Hierdoor kan het zo zijn dat je je teksten zo schrijft alsof de lezer ook alles al weet. Terwijl de bezoekers er vaak niet heel veel vanaf weten. Een tekstschrijver kijkt met een hele andere blik naar jouw producten en schrijft misschien hele andere teksten dan jij doet. Soms is het dan ook erg goed om iemand met een andere blik en andere inzichten naar jouw website te laten kijken.

Grotere kans op conversie

Als je een tekstschrijver jouw teksten op de website laat schrijven, creëert dit een grotere kans op conversie. Een tekstschrijver weet namelijk precies wat hij/zij doet. Er wordt niet alleen rekening gehouden met Google, maar ook met de klant. Wat wil de klant precies? Heb je hier al eens over nagedacht? Dit kun je goed toepassen in de content op jouw website. Zoekt de klant informatie? Plaats dan informatieteksten op de website. Een tekstschrijver doet onderzoek naar jouw klanten en kijkt waar zij naar zoeken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + negen =