Slim investeren in cryptocurrency

Slim investeren in cryptocurrency

Cryptocurrency, je hebt er vast wel eens van gehoord. Tegenwoordig is het erg populair om in digitale munten te investeren. ‘Het geld van de toekomst’ wordt het ook wel genoemd. Met cryptocurrency kun je online betalen en snel en gemakkelijk geld overmaken naar iedereen over de hele wereld. Maar je kunt er natuurlijk ook in investeren en heel wat geld verdienen, maar het kan ook goed mis gaan.

De koers daalt

We kennen allemaal de digitale munteenheid Bitcoin wel. Deze cryptocurrency tikte in 2017 de waarde van 20.000 dollar aan en was dan ook de grootste digitale munt. Vandaag de dag is de bitcoin rond de 4000 dollar waard. Dit is een heel verschil, maar dit betekent niet dat investeren in bitcoin een slechte keuze is. Het is nu juist een goed moment om in te stappen omdat het investeren in de digitale munten nu niet erg duur is. Houd er altijd wel rekening mee dat de koers zomaar kan stijgen, maar ook zomaar kan dalen. Je kunt je geld in een klap kwijt zijn.
A

Je neemt een risico

Zit je na te denken over het investeren in digitale munten? Investeer dan alleen met geld wat je kunt missen. Je neemt namelijk een groot risico als je bijvoorbeeld in de bitcoin of in ethereum gaat investeren. Ga geen geld lenen om te investeren. Je voorkomt hiermee dat je in de financiële problemen komt als de koers opeens daalt. Laat de emoties ook niet de baas over je spelen. In een stressvolle bui kan het namelijk zomaar voorkomen dat je opeens meer munten koopt of deze juist verkoopt.
A

Wanneer instappen?

Heel belangrijk in de wereld van de cryptocurrency: weet wanneer je in moet stappen. Als je op lange termijn wilt investeren in een of meerdere digitale munten, dan is het van belang dat je de markt timed. Dit is erg moeilijk, maar je kunt de gevolgen van een slechte timing wel een beetje beperken. Dit doe je door niet al je geld in één keer in te zetten, maar dit te verspreiden over een bepaalde tijd. Zorg je er ook voor dat je altijd op de hoogte blijft van de ontwikkelingen van de cryptocurrency. Vergelijk de koersen van een week, een maand en drie maanden. Zo kun je zien of er een daling of stijging in zit.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =