3 tips om efficiënt om te gaan met je mails

3 tips om efficiënt om te gaan met je mails

E-mail is niet meer weg te denken uit ons leven. Het is zelfs het meest gebruikte communicatiemiddel over de hele wereld. We mailen ons dan ook suf. Op het werk, in de trein, maar ook zeker thuis checken we onze mail vaak. We krijgen mailtjes van onze collega’s, vrienden, maar ook van commerciële bedrijven zoals Bol.com en Zalando. Soms worden we dan ook overspoeld door de mailtjes en zien we door de bomen het bos niet meer.

Kijk niet al te vaak op je mail

E-mail is natuurlijk hartstikke handig, maar je kan er ook wel eens gestrest door raken. Al die mailtjes die je nog moet beantwoorden. De inbox raakt maar voller en voller, het lijkt wel alsof er geen einde aan komt. Om je heel wat tijd en stress te besparen, is het aan te raden om vaste momenten in te plannen voor het checken van je e-mail. Reserveer bijvoorbeeld drie keer per dag tijd om de mail te checken en de binnenkomende mailtjes te beantwoorden. Laat je niet verleiden en zet de meldingen op je telefoon uit. Dit zal je veel stress besparen.

De inbox leeg houden

We hadden het er al even over; de inbox raakt steeds voller. Om te voorkomen dat je inbox overvol raakt, is het handig om na het openen en lezen van de mail direct te bedenken wat je met de e-mail gaat doen. Wil je de mail direct beantwoorden? Of wil je deze nog even bewaren voor later? Onbelangrijke mailtjes kun je het beste direct na het lezen verwijderen. Zo voorkom je dat je straks 1000 mailtjes in je inbox hebt staan.

Het is ook aan te raden om je e-mail te organiseren. Maak verschillende mapjes aan. Denk aan een mapje met belangrijke mails, maar ook een mapje met de mails die je later misschien nog nodig hebt.

Veiligheid boven alles

We denken er niet zo vaak over na, maar wist je dat de mailtjes die jij verstuurd en binnen krijgt soms niet beveiligd zijn. Je wilt natuurlijk niet dat anderen jouw persoonlijke of werkgerelateerde mails kan lezen. Het is dan ook belangrijk dat jouw e-mail beveiligd is. Je kunt je mails versleutelen, maar het is ook belangrijk dat je je apparaten voldoende beveiligd. Online inloggen op webmail wordt tegenwoordig erg veel gedaan, op de laptop, maar ook op de smartphone en tablet wordt er op de e-mail ingelogd. Zorg dat de apparaten waar de mail op staat goed beveiligd is. Kies niet voor het wachtwoord hoi123, maar ga voor een goed wachtwoord met letters, cijfers en leestekens.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier − drie =