Eerste hulp bij kiezen zakelijke leningen: drie typen

Eerste hulp bij kiezen zakelijke leningen: drie typen

Het kiezen van een zakelijke lening kan lastig zijn voor zowel startende als ervaren ondernemers. Het bewust aannemen van een schuld is immers een vreemde gewaarwording. Toch kan het nemen van een zakelijke lening een verstandige keuze zijn om nét die volgende stap te zetten met je bedrijf. Zeker als dat ook nog relatief snel kan. Check hieronder drie type leningen om te bepalen welke zakelijke lening bij jou past.

Minilening voor starters

Ben jij een starter en mis je net die paar honderd tot duizend euro om geschikt materieel aan te schaffen voor een belangrijke klus? Dan kan een online kredietverstrekker gericht op minileningen een uitkomst bieden. Let wel, dit soort kredietverstrekkers maken vaak gebruik van een niet-onderhandelbare aflossingstermijn van onder de drie maanden. Daarnaast kunnen rentes hoger uitvallen dan dat je bij een bank gewend bent.

Grotere leningen voor bijzondere projecten

Wanneer je bezig bent met een bijzonder project zoals het organiseren van een festival, geld ophalen voor het goede doel of wellicht ben jij geen ondernemer in hart en nieren maar je hebt wel een goed idee? Dan zijn crowdfundings platformen wellicht voor jou. Zo kan je een oproep plaatsen om andere particulieren of bedrijven jouw project te financieren. Ook zijn er platforms die investeerder en ondernemende hobbyist bij elkaar brengen, wanneer er een match ontstaat helpt de investeerder met bedrijfsmatige plannen in ruil voor dividend.

Grotere leningen voor ‘de volgende stap’

Wanneer je al een tijdje bezig bent en continu de eindjes aan elkaar moet knopen, kan een zakelijke lening bij de bank je uit de brand helpen. Ze helpen je immers op weg en geven advies voor op de lange termijn. Zakelijk lenen bij de bank is echter vaak een lang, vervelend proces. Gelukkig bieden initiatieven zoals New10 een uitkomst. Deze dochteronderneming van ABN AMRO garandeert binnen 15 minuten uitsluitsel of je in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Bovendien vang je een relatief lage, bancaire rente en professioneel advies.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 2 =