Waarop moet je letten bij de aanschaf van een creditcard?

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een creditcard?

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een creditcard?

Het gebruik van een creditcard kent veel voordelen. Je kunt er overal ter wereld mee betalen, je kunt er online mee shoppen en nog veel meer. Niet gek dus dat je erover denkt er een aan te schaffen. Het is echter een belangrijke aanschaf, dus het is ook belangrijk om je goed voor te bereiden. Hier zijn een aantal aandachtspunten opgesteld waar je op moet letten als je een nieuwe creditcard aanvragen.

 

Kosten

De kosten zijn natuurlijk een enorm belangrijk aandachtsgebied. Kredietkaarten brengen verschillende kosten met zich mee. Het is dus een goed idee hier een beeld van te krijgen voor de verschillende passen die in omloop zijn. Aan de passen is vaak een jaarlijks bedrag gekoppeld. Dit kan variëren van enkele tientjes tot honderd euro.

 

Als je van plan bent om de pas veel in het buitenland (buiten eurolanden) te gebruiken, dan is het ook belangrijk om te kijken hoeveel extra kosten hieraan verbonden zijn. Deze hoeveelheid verschilt per kaart. Dit is meestal een percentage van het aankoopbedrag.

 

Een andere belangrijke kostenpost van creditcards zijn de extra kosten bij het opnemen van contant geld. Vanwege de extra is het opnemen van contant geld met een kredietkaart sowieso af te raden. Mocht het onverhoopt toch nodig zijn, dan is het wel handig om te weten hoe groot deze kosten voor jou dan zijn.

 

Extra voordelen

Veel creditcards bieden ook extra voordelen. Dit kan bijvoorbeeld een aankoopverzekering of een andere verzekering zijn, of de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Deze extraatjes kunnen zeer aantrekkelijk zijn, dus het is zeker de moeite waard om hier wat onderzoek naar te doen.

 

Jouw mogelijkheden

Ten slotte is het belangrijk om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn. Hoeveel krediet kun je krijgen met jouw inkomen? Kan het gebruik van de creditcard een BKR-registratie opleveren of wordt deze registratie getoetst voor de aanschaf? Als je deze zaken ook nog controleert, dan heb je een goed overzicht en ben je voorbereid om een weloverwogen besluit te nemen voor de aanschaf van je creditcard.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − vijftien =