Energierekeningen gaan omhoog: voorkom dat jij meer gaat betalen

Energierekeningen gaan omhoog: voorkom dat jij meer gaat betalen

Door allerlei ontwikkelingen gaan huishoudens er financieel op achteruit op het gebied van energie. Gemiddeld worden de energierekeningen hoger, omdat energie duurder wordt en belastingen omhoog gaan. Toch is er een manier om minder te betalen voor je energie: overstappen naar een andere leverancier met behulp van een online energievergelijker. Lees snel verder!

Duurdere energie en meer belasting

De verwachting is dat energie volgend jaar duurder wordt. Dat heeft verschillende oorzaken. Zoals al eerder bekendgemaakt, gaat de belasting op energie omhoog – de Opslag Duurzame Energie (ODE). We verbruiken gelukkig steeds minder energie, maar daardoor ontvangt de overheid ook minder belasting. Omdat zij toch wil blijven investeren in duurzame energie, heeft zij besloten de ODE te verhogen. Daarnaast zijn ook de grondstoffen duurder geworden, denk aan gas en kolen.

We hebben veel energie verbruikt

Ook de vele snikhete dagen tijdens de zomer laten hun sporen na. Door heel Nederland stonden airco’s daardoor namelijk op de maximale stand. Daardoor zijn de gasreserves flink aangesproken en moeten deze nu weer aangevuld worden. En door problemen met kerncentrales in België, heeft dat land veel behoefte aan energie uit Nederland.

Veel vraag naar energie

Europa gaat het economisch voor de wind. Dat is hartstikke mooi, maar het gevolg is dat er daardoor ook veel meer vraag naar energie is. En we weten allemaal wat een hoge vraag met de prijs doet: die stijgt. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is de prijs van CO2-emissierechten ook nog eens gestegen. Dat betekent dat energieproducten meer moeten betalen om gas en kolen te stoken. Daar gaan immers flinke hoeveelheden CO2 de lucht in. Dat wordt natuurlijk doorberekend naar de consument.

Toch je energierekening verlagen?

Al met al geen heel goed nieuws voor je portemonnee. Maar gelukkig is er een manier om toch zo weinig mogelijk voor je energie te betalen. Als je namelijk overstapt naar een andere energieleverancier kun je tot honderden euro’s per jaar besparen. Dat doe je eenvoudig via een vergelijkingswebsite, waarop je snel de goedkoopste energieleverancier gevonden hebt. En niet zomaar een energieleverancier. Nee, de beste leverancier voor jouw adres, huishouden en rekening houdend met jouw voorkeuren zoals groene stroom en zonder gas.

Dit is hét moment om over te stappen

Helaas wordt energie duurder. Des te belangrijker is het om ervoor te zorgen dat je zo goedkoop mogelijk energie afneemt. Klant blijven bij een onnodig dure energieleverancier lijkt onverstandiger dan ooit en kan je veel geld kosten. Nu is het moment om te compenseren voor de duurder wordende energie en jezelf te vergewissen van een zo goedkoop mogelijk energiecontract. Start ook met goedkope energie aanbieders vergelijken!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − een =