Bemiddeling – Wat is het?

Familierechtelijke bemiddeling is een proces waarbij de mediator, een neutrale en door de staat gecertificeerde mediator, met beide partijen bijeenkomt om te helpen bij het vinden van een oplossing voor alle of een deel van de problemen die in de zaak moeten worden opgelost. Het is altijd nuttig bij financiële geschillen dat cliënten een budget en zo veel mogelijk informatie over hun inkomen, vermogen en passiva meenemen naar de bemiddeling. Als er sprake is van onroerend goed, is het nuttig voor de bemiddelaar om het bedrag van de pandrechten op het onroerend goed en de geschatte huidige reële marktwaarde van het huis te weten. Makelaars kunnen zeer behulpzaam zijn bij het geven van een schatting van de reële marktwaarde, vaak zonder kosten.

De bemiddelaar helpt beide partijen bij het identificeren en bespreken van de kwesties die in de zaak spelen. De bemiddelaar oordeelt niet, neemt geen beslissingen en neemt geen partij, maar helpt partijen om te communiceren en te horen wat de ander zegt. Dit proces wordt gefaciliteerd door de bemiddelaar die de partijen aanmoedigt om op een niet positie gebonden manier te praten over hun behoeften en belangen. De bemiddelaar helpt de partijen de problemen samen te vatten en te verduidelijken en te definiëren, opties en oplossingsmogelijkheden te ontwikkelen, opties te evalueren en te kiezen door “wat als” te spelen en de werkelijkheid te testen, en stelt de bereikte overeenkomst op.

Bemiddeling is vertrouwelijk en alles wat in de bemiddeling wordt besproken, blijft vertrouwelijk. Als er een akkoord wordt bereikt, stelt de bemiddelaar een memorandum van overeenstemming op dat duidelijk schriftelijk en zo gedetailleerd mogelijk is, zodat de partijen dat memorandum als basis kunnen gebruiken voor een toekomstig gerechtelijk bevel.

Partijen kunnen zich voor of na het indienen van een zaak vrijwillig tot bemiddeling overgaan, of ze kunnen naar de rechtbank gaan als het beleid van de lokale jurisdictie is om alle familierechtelijke zaken door te verwijzen naar bemiddeling zodra ze zijn ingediend. De partijen zijn vrij om hun eigen bemiddelaar te kiezen en lijsten van gecertificeerde bemiddelaars zijn te vinden op de website van het Georgia Office of Dispute Resolution of op de bureaus voor alternatieve geschillenbeslechting van de meeste districten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − een =