Aandelen brokers gebruiken voor beleggen in aandelen

Aandelen brokers gebruiken voor beleggen in aandelen

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat het vandaag de dag (wellicht meer dan ooit) mogelijk is om op de meest uiteenlopende manieren te beleggen. Eén van de meest traditionele beleggingsproducten zijn uiteraard aandelen. Een investering doen in aandelen is mogelijk bij zogenaamde aandelen brokers. Het betreft hier brokers die zoals de naam reeds laat vermoeden zijn gespecialiseerd in het aanbieden van aandelen. Deze specialisatie zorgt doorgaans niet alleen voor een groot aanbod met aandelen, daarnaast kan je er veelal ook nog eens in beleggen tegen zeer interessante voorwaarden. Wil jij ook graag meer ontdekken over de voordelen die aandelen brokers met zich meebrengen? Dat kan op deze pagina!

  1. Wat zijn aandelen brokers precies?

Zoals we hier in de inleiding reeds hebben aangegeven is het zo dat aandelen brokers ervoor hebben gekozen om zich te specialiseren in het aanbieden van aandelen. Betekent dit dat er geen andere beleggingsproducten aangeboden kunnen worden? Uiteraard niet. Er zijn heel wat brokers die bijvoorbeeld ook obligaties in hun aanbod hebben opgenomen. Wat dit wel betekent is dat het aanbod met aandelen bij brokers veruit het grootst is. Met andere woorden, er kunnen wel andere beleggingsproducten in het aanbod terug te vinden zijn, maar ze zullen altijd de minderheid vormen. Toch, ben je van plan om ook te beleggen in andere beleggingsproducten? Ook in dat geval zou je daarvoor dus in principe perfect een beroep kunnen doen op aandelen brokers. 

  1. Welke kosten brengen aandelen brokers in rekening?

Het spreekt voor zich dat brokers commerciële partijen zijn die bijgevolg ook winst dienen te maken. Omwille van deze reden moet je er bij aandelen brokers altijd rekening mee houden dat er bepaalde kosten in rekening zullen worden gebracht. Om welke kosten het dan precies gaat is sterk afhankelijk van de broker in kwestie. Enkele kosten waar je mogelijks bij een dergelijke broker mee kan worden geconfronteerd zijn dan ook de volgende: 

  1. Een bewaarloon voor het “bewaren” van jouw digitale effecten; 
  2. Een commissie op de order die wordt geplaatst; 

Het is zo dat niet alle aandelen brokers dezelfde kosten hanteren. Niet alleen de hoogte van de kosten kan verschillen, dat geldt zeker ook voor de aard ervan. Met andere woorden, het is best mogelijk dat de ene aandelen broker ervoor kiest om een commissie aan te rekenen op de aan- en verkoop van aandelen terwijl de ander dat niet doet. Voordat je ervoor kiest om te gaan beleggen bij een bepaalde aandelen broker is het dan ook steeds de moeite waard om even grondig de verschillende kosten die worden aangerekend te vergelijken. 

  1. Zelfstandig beleggen bij aandelen brokers

Aandelen brokers bieden hun gebruikers tegenwoordig de mogelijkheid om volledig zelfstandig te beleggen door middel van een platform dat op hun website wordt aangeboden. Wil jij dus met andere woorden voor het uitvoeren van jouw belegging in aandelen niet langer afhankelijk zijn van een derde partij? In dat geval ben je bij aandelen brokers aan het juiste adres. De klok rond is het dan ook mogelijk om jouw orders door te geven of te beheren!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + negen =