Wat zijn de voordelen van payroll?

Wat zijn de voordelen van payroll?

Om het concept van een payroll service beter te begrijpen, kunnen we het beste de voordelen ervan beschrijven. Als werkgever zijnde kan je dan afwegen of je gebruik moet maken van deze service. Voor werknemers is het ook belangrijk om dit door te nemen, er zijn namelijk ook voor hun voordelen te behalen.

Voordelen voor een werkgever

1.    Veel minder administratieve werkzaamheden

Dit is het grootste voordeel die je kan behalen met een payroll service, er zijn namelijk veel dingen die gedaan moeten worden bij de personeelsadministratie. Hierbij moet je bijvoorbeeld de salarisstroken opmaken en moet je daarbij de bruto-netto berekeningen doen. Een payroll service regelt dit allemaal voor je en hierdoor kan jij je focussen op het bedrijf.

2.    Geen extra personeel

Wanneer alle werkers in jouw bedrijf onder een payroll service vallen, dan hoef je geen extra personeel aan te nemen voor de administratie. In principe zijn het niet meer jouw werknemers, maar die van het payroll bedrijf. Op die manier hou je meer geld over en kan je die besteden aan andere doeleinden.

3.    Geen doorbetaling bij verzuim

Doordat payroll werkers niet meer bij jouw bedrijf als werknemer werken, draai je niet op voor de kosten bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Het payroll bedrijf zal zich hierover ontfermen en dat is een behoorlijke last dat van je schouders zijn afgehaald. Lees meer hierover op de website van Samenwerkt.

Voordelen voor een werknemer

1.     Op tijd jouw salaris

Niet alleen maar voor een werkgever zijn er voordelen, ook voor de werknemers zijn er voordelen. Een van deze voordelen is het op tijd uitbetalen van een salaris. Dit komt omdat een payroll bedrijf zijn salaris en personeelsadministratie uitstekend op orde heeft.

2.    Gelijke loon

Door de recente wetswijzigingen krijgen werknemers van een payroll bedrijf dezelfde loon als die van het inlenende bedrijf. Hierdoor maakt het niet uit of je voor een payroll bedrijf werkt of voor het bedrijf waar je werkt. Vroeger werd hier namelijk veel misbruik meegemaakt, gelukkig zijn die tijden voorbij en is er nu meer gerechtigheid.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + twintig =