Wil je tekstschrijver worden?

Wil je tekstschrijver worden?

Als je tekstschrijver wil worden is het handig dat je weet wat er van je verwacht wordt. Een tekstschrijver is iemand die zich bezighoudt met het schrijven van teksten voor bepaalde doeleinden. Die doeleinden kunnen bijvoorbeeld informatief of overtuigend zijn, denk hierbij aan een stuk tekst over verschillende soorten vlinders of een stuk tekst om de lezer ervan te overtuigen te kiezen voor jouw tekstbureau.

Wat moet je kunnen als tekstschrijver?

Een ervaren freelance tekstschrijver werkt met woorden, foutloos Nederlands schrijven is daarom toch wel essentieel. Kennis van grammatica en spelling uiteraard ook. De meeste tekstschrijvers hebben schrijven voor allerlei verschillende opdrachtgevers en krijgen de meest uiteenlopende opdrachten binnen. Een brede algemene kennis is daarom handig. Het verrichten van onderzoek behoort ook tot je taken, je kan niet alles weten en daarom moet op onderzoek uit gaan om de nodig kennis te vergaren zodat je je werk kan doen.

Inlevingsvermogen

Teksten hebben tal van verschillende onderwerpen en doelstellingen en daarmee ook allerlei verschillende doelgroepen. Je kunnen inleven in verschillende doelgroepen zorgt ervoor dat je je werk als tekstschrijver beter kan doen. Als je weet wat de doelgroep interessant en belangrijk vindt schrijf je eerder teksten die hen aanspreken. Ook zijn er verschillen in hoe je een tekst opstelt of welke woorden je gebruikt, oudere notarissen gebruiken andere woorden dan jonge moeders.

Kennis van het internet

Om goede teksten voor op het internet te kunnen schrijven is het van belang om kennis te hebben van het SEO schrijven. Dit is een afkorting die staat voor Search Engine Optimization. Dit houdt in dat teksten zo worden geschreven dat een zoekmachine ze snel vindt en daarmee hoger plaatst bij de zoekresultaten. Kennis van de werking van zoekmachines en het schrijven van SEO teksten is dus een must, het bijhouden van de ontwikkelingen op deze gebieden dus ook.

Wat zijn de voordelen van werken als tekstschrijver?

Veel tekstschrijvers werken als zelfstandige en hebben daarmee de voordelen die iedere zelfstandige heeft, je kiest je eigen opdrachten en werkt vaak wanneer en waar jij wil. Maar er zijn ook zat functies binnen bedrijven als tekstschrijver waarbij je alle voordelen van loondienst hebt. Als tekstschrijver kan je heel veel van je creativiteit kwijt in je werk en voor velen is het schrijven een echte passie waardoor het eigenlijk helemaal niet voelt als werken. Daarnaast is de afwisseling van opdrachten en onderwerpen hartstikke leerzaam, zo steek je er zelf ook nog wat van op.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vier =