Tips voor het boeken van een coverband voor jullie bruiloft

Tips voor het boeken van een coverband voor jullie bruiloft

Ben je op zoek naar goede live muziek voor je trouwfeest? Een coverband boeken is dé perfecte manier om je bruiloft de uitstraling en sfeer te geven die jij wilt. Maar waar vind je deze? Op Plugify heb je keuze uit meer dan 250 coverbands. Zo wordt het ontdekken en boeken van een band die bij jullie past een eitje! Om de band extra goed te laten aansluiten bij de locatie, de gasten en de sfeer hebben wij hier nog wat handige tips voor een onvergetelijke avond!

1. Combineer de band met een DJ

Nu denk je misschien, heel leuk zo’n band, maar ik wil eigenlijk ook wel een DJ op mijn trouwfeest hebben. Kan dat in combinatie met een band? Geen probleem! Als je ook elektronische muziek wilt horen, dan kan je de band heel makkelijk combineren met een DJ. Deze kan dan of tussen de verschillende sets draaien of je zet de DJ op de laatste uurtjes van de avond in. De aanwezigen zullen deze muzikale variatie zeker waarderen!

2. Bespreek het repertoire

Na de ceremonie, receptie en het dineris het echt tijd om te feesten! Maar aangezien de gasten wel even moetenopwarmen met dansen is het slim om te starten met een DJ. Laat de haar/hem wattoegankelijke bekende nummers draaien zodat de zaal al een beetje loskomt.Daarna kan de band van start! Spreek van tevoren het repertoire (ook wel ‘desetlist’) goed door met beide artiesten, zo voorkom dat ze met hetzelfde nummerstarten of eindigen en daarnaast kan je ook nog eens je favoriete songsdoorgeven. Hoe leuk is dat!

3. Bepaal het volume

Dat de band even flink gaat knallen tijdens het feest dat spreekt voor zich,

maar het is wel zo prettig wanneer ze het volume een beetje onder controle houden. Het volume varieert namelijk nogal per band. En aangezien iedere locatie weer andere regels heeft omtrent het aantal decibel is het goed om dit van tevoren even af te stemmen met alle partijen. Een rustige band produceert 90 tot 95 dB, gemiddeld zit een band tussen 95-100 dB en het volume van een harde band kan oplopen tot 110 dB.

4. Vergeet het openingsnummer niet!

Het feest kan natuurlijk pas echt van start gaan als het bruidspaar de avond officieel geopend heeft met een super romantische openingsdans. En hoe leuk als de band jullie dans dan live begeleidt? De meeste bands hebben een brede repertoirelijst aan nummers die hiervoor geschikt zijn, maar heel soms hebben ze het specifieke nummer dat je doorgeeft niet op hun lijst staan. In dat geval kan je vragen of de DJ dit nummer heeft of je zorgt zelf dat je een Spotify playlist meeneemt.

Mocht je door de bomen het bos niet meer zien, en zou je wel wat hulp kunnen gebruiken bij het vinden van die leuke coverband? Wij denken graag met je mee! Stuur een email naar info@plugify.nl en dan sturen wij je wat suggesties door.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − vijftien =