Inspirerende vergaderlocatie

Ben je op zoek naar een unieke vergaderlocatie in Nederland, dan zul je altijd als eerste kijken naar de juiste plek. Een centraal gekozen plaats, kan handig zijn wanneer mensen vanuit het hele land aanwezig moeten zijn om de vergadering bij te wonen. Wil je een grote bijeenkomst organiseren in je eigen regio, omdat daar nu net de juiste, inspirerende vergaderruimte gesetteld is, let er dan op dat deze locatie gemakkelijk met de trein of auto te bereiken is. Een mooie locatie in Groningen die té ver van station en autosnelweg ligt is natuurlijk vervelend voor randstedelingen die komen vergaderen. Een inspirerende vergaderlocatie vergt dus nog wel een beetje aandacht en onderzoek. Een aantal punten zijn o.a.

  • Waar ligt de vergaderlocatie, is dit een centrale plek
  • Wat zijn de mogelijkheden
  • Hoe groot moet de locatie zijn
  • Is het belangrijk dat mensen zich tussen de vergaderingen door kunnen ontspannen
  • Gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer

 

Teambuilding

Een aantal uniek gelegen vergaderlocatie om met een team aan de slag te gaan zullen wat te bieden moeten hebben. Vroeger gingen mensen brainstormen in een hutje ver weg van andere mensen. Die tijd is voorbij! Er zijn op dit moment heel veel spannende en inspirerende locaties te huur, waar sfeervol kan worden vergaderd en mensen prima tussentijds kunnen relaxen. Bijzondere en originele vergaderlocatie hebben invloed op het succes van een vergadering. Wanneer mensen tussendoor kunnen ontspannen zal een vergadering veel soepeler verlopen. Vooral met onderwerpen die heftig en intensief zijn, is een inspirerende locatie prettig om een vergadering te beleggen.

Unieke locaties

Een vergaderlocatie op een unieke locatie is bijvoorbeeld een plek aan het strand. Sfeervol in de buitenlucht vergaderen of een presentatie bijwonen. Overnachten is bijna altijd mogelijk. Vergaderingen bijwonen kunnen stressvol zijn. Vooral een bijeenkomst die een paar dagen zal duren. Er moet dan een mogelijkheid zijn om te ontspannen. Even de stad in voor een hapje of een pittige strandwandeling geven de burger weer moed.
Een vergadering bijwonen in een multifunctionele ruimte betekent, veel lichtinval vanaf buiten, de benodigde audiovisuele middelen, gratis Wifi en comfortabele stoelen. Er zijn locaties die de mensen kunnen voorzien van een ontbijt, lunch of diner. Koffie en thee moet in voldoende mate te krijgen zijn. En het is prettig wanneer de vergadering kan worden afgewisseld met een workshop of afgesloten kan worden met een lekker etentje en een borrel.

Belangrijke zaken

Voordat een vergadering wordt belegd zul je je moeten afvragen of het een rustige vergadering wordt zonder verdere poespas, of juist een vergadering met teambuildingactiviteiten. Ook het aantal mensen wat mee vergaderd, moet bekend zijn. 100 Vierkante meter huren voor 10 personen is wat overdreven. Misschien is het verstandig om ruim van te voren te gaan kijken op de locatie die je voor ogen hebt. Let dan op zaken als:

  • De verlichting en de geluiddichtheid
  • Zijn alle voorzieningen aanwezig, zoals beloofd?
  • Voldoende toiletten en waar zijn ze te vinden
  • Is er ventilatie aanwezig en hoe zit het met de verwarming?

Kijk voor meer informatie op internet en laat je door de vele websites inspireren.

 

Bron: WolfslaarGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 16 =