Een start in de politiek

Een start in de politiek

Er zijn veel goede manieren om de politiek in te gaan, maar de meeste zijn niet gemakkelijk en kosten veel tijd en moeite. Bovendien gaat het er in deze sector vaak om wie je kent en niet noodzakelijkerwijs wat je weet. En als je er eenmaal achter bent hoe je in de politiek kunt komen, zul je waarschijnlijk merken dat het niet meteen genoeg geld oplevert om er een carrière van te maken en dat het in plaats daarvan een vrijwilligerswerk of een burgerplicht zal zijn, vooral op lokaal niveau. In de Tweede Kamer je partij vertegenwoordigen met een salaris boven de ton is een ander verhaal. Een laagbetaalde baan op instapniveau is gebruikelijker, aangezien maar weinig mensen hun politieke carrière meteen op nationaal niveau beginnen. Dus, ervan uitgaande dat je overweegt om je kandidaat te stellen voor de gemeenteraad, misschien overweegt om een campagne te starten voor een gekozen ambt in je gemeente of je simpelweg de politiek in wil; hier zijn wat tips.

Vrijwilligerswerk

Elke politieke campagne, of het nu gaat om een campagne voor een schoolbestuur, een wetgevende macht of het Congres, heeft harde werkers nodig. Mensen die de handen uit de mouwen steken. Als je een idee wilt krijgen van hoe politiek echt werkt, loop dan een campagne hoofdkwartier binnen en bied aan om te helpen. Je zult waarschijnlijk worden gevraagd om wat in eerste instantie onbeduidend werk lijkt te doen, zoals het helpen registreren van nieuwe kiezers of het plegen van telefoontjes ten behoeve van een kandidaat. Misschien krijg je een klembord en een lijst met geregistreerde kiezers en moet je in de buurt gaan werven. Als je het werk goed doet, krijg je meer verantwoordelijkheden en een meer zichtbare rol in de campagne, en kun je uiteindelijk opklimmen naar posities die belangrijk kunnen zijn voor je toekomstige carrière.

Lokaal beginnen

Raak betrokken bij je gemeenschap door naar gemeentevergaderingen te gaan en te netwerken met activisten. Leer de problemen kennen en bouw coalities op die je stad willen veranderen en verbeteren. Een goede plek om te beginnen is het bijwonen van de wekelijkse of maandelijkse vergaderingen de gemeente. Volg het gesprek aandachtig en kijk wellicht of en welke banen er beschikbaar zijn; misschien moet je een baan accepteren die niet helemaal is waar je in eerste instantie op hoopte, maar onthoud dat elke stap die je zet een investering is in je carrière op de lange termijn. Een traineeship gemeente volgen is ook een uitstekende eerste stap. Je leert zo het reilen en zeilen binnen een decentrale overheid kennen en maakt al de eerste stappen in je netwerk.

Politiek volgen

Voordat je je met politiek gaat bezighouden, moet je weten waar je het over hebt en in staat zijn een intelligent en bedachtzaam gesprek over de onderwerpen die in de politiek belangrijk zijn te voeren. Lees je lokale krant, lees dan de nationale kranten. Wat je ook maar kunt lezen, lees het; en met zoveel tijdschriften en kranten die nu online worden gepubliceerd, is de toegankelijkheid tot informatie nog nooit zo groot geweest.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 10 =