Top 15 marktplaatsen voor freelancers

Top 15 marktplaatsen voor freelancers
In een arbeidsmarkt vol zzp’ers en freelancers bieden online marktplaatsen voor werk uitkomst. NUzakelijk zet de 15 meest handige platformen voor freelancers en werkgevers op een rij.

Op de volgende marktplaatsen (in willekeurige volgorde) kunnen zelfstandigen en werkgevers snel zoeken naar werk of opdrachten plaatsen.

Freelance.nl
Naar eigen zeggen het grootste freelance marktplaats in Nederland. Inschrijven is gratis voor zowel zelfstandige als opdrachtgever. Extra functies kosten 5 euro per maand.

Hoofdkraan
Zeer uitgebreide marktplaats. Gratis voor opdrachtgevers, freelancers betalen een klein bedrag om te kunnen reageren op werk. Met een ‘matchpoint’-systeem kunnen freelancers extra onder de aandacht komen.

Lancelots
Op het forum van de website vol starterstips Lancelots.nl is er veel vraag en aanbod. Neem eens een kijkje.

Jobbird
Niet erg overzichtelijk, maar wel genoeg aanbod van freelance werk.

Marktplaats.nl
Ook op Marktplaats.nl kan je terecht om opdrachten te zoeken en te plaatsen. Groot bereik, groot aanbod.

Hubly
Het freelance platform van Sanoma is nog in de beta-versie, maar als je voor grote merken wil werken, moet je hier zijn. Zolang Hubly in de beta-fase verkeert, is de dienst voor freelancers en opdrachtgevers nog gratis.

Onno Werkt
Een frisse wind in de wereld van freelance marktplaatsen. Het platform richt zich op ‘freelance professionals’. Die betalen 10 euro per maand, met als belangrijkste feature dat ze kunnen videochatten met opdrachtgevers. Het plaatsen van klussen is gratis.

Winwindeals
Een soort Groupon voor zelfstandige ondernemers. Zzp’ers bieden hun klus aan, en iedereen kan daar op inschrijven. Ideaal voor het aanbieden en volgen van cursussen.

Linkedin
Een zoekopdracht naar ‘freelance marktplaats’ op Linkedin doet wonderen (zoek in ‘Groepen’). Kijk bij een van de netwerken en zie gerelateerde groepen staan die ook uitkomst kunnen bieden.

Specialisten

Villamedia
Op Villamedia kunnen opdrachtgevers heel snel in de community zoeken naar een geschikte fotograaf, tekstschrijver of journalist.

Project IT
Project IT is al jaren een grote marktplaats voor zelfstandige IT’ers. Op dit moment staat de site te koop en is registreren niet meer mogelijk, maar het is wel iets om in de gaten te houden.

Beautyfreelancer.nl
De naam van dit platform dekt de lading: een marktplaats voor de beautybranche. Freelancers betalen om te reageren, opdrachten plaatsen is gratis.

Findcircles
Op de site kunnen opdrachtgevers en vertalers zich gratis aanmelden en elkaar vinden. Het kost opdrachtgevers wel 20 procent van het tarief voor de freelancer. Leuk detail: investeerders in deze startup zijn werkgevers van het vertaalbureau waar de oprichters werkten.

Internationaal

Is Nederland inmiddels te klein? Probeer dan eens over de grenzen te ondernemen:

Freelancer.com
De grootste marktplaats ter wereld. Wel opletten: opdrachtgevers betalen alleen als ze tevreden zijn met het geleverde werk.

Elance
Mooie, strakke site die gratis is voor zowel freelancers als opdrachtgever.

Born: www.nu.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 7 =